Carla Suárez Navarro haalde de finale in Rome
NOS Sport

Suárez Navarro zet goede lijn door in Parijs

Carla Suárez Navarro is uitstekend begonnen aan Roland Garros. De 26-jarige Spaanse, die onlangs toetrad tot de mondiale toptien, rekende met tweemaal 6-2 af met de Roemeense Monica Niculescu.

Suárez Navarro, tegenwoordig de nummer acht van de wereld, maakte in 2008 haar debuut op Roland Garros en ze haalde destijds als qualifier de laatste acht. Ook vorig jaar reikte ze tot de kwartfinales, waarin ze gestuit werd door Eugenie Bouchard.

Ook dit jaar behoort Suárez Navarro tot de kanshebbers om het tot de tweede week te schoppen. Ze maakte indruk tijdens de voorbereidingstoernooien van Madrid en Rome. Op het laatstgenoemde toernooi was ze te sterk voor Petra Kvitová en Simona Halep.

Roland Garros 2015: Suárez Navarro-Niculescu

Onderhandse service

Suárez Navarro gaat het in de tweede ronde opnemen tegen de Française Virginie Razzano, die in haar partij tegen Verónica Cepede Royg opzien baarde met het slaan van een onderhandse service.

Halverwege de tweede set trad Razzano in de voetsporen van onder anderen Michael Chang. Anderhalve set later stapte de nummer 182 van de wereld als winnares van de baan: 2-6, 6-4, 6-2.

Op een wedstrijdpunt sloeg Razzano opnieuw een onderhandse opslag, maar toen ging het mis: ze sloeg een dubbele fout.

De onderhandse service is terug

Cornet

Ook de Française Alize Cornet plaatste zich voor de tweede ronde. De publieksfavoriete had op het Court Philippe Chatrier drie sets nodig om Roberta Vinci uit Italië te verslaan: 4-6, 6-4, 6-1.

Cornet kwam in eigen huis nog nooit voorbij de derde ronde. Vorig jaar werd ze al in de tweede ronde verrast door de Amerikaanse Taylor Townsend, die met een wildcard werd toegelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl