NOS Sport

'Schippers én Visser twee uitzonderlijke talenten'

  • ANP
    Nadine Visser in Hengelo
  • ANP
    Nadine Visser bij het onderdeel speerwerpen

Nadine Visser bemachtigde zondag bij de FBK Games in Hengelo een WK-ticket op de 100 meter horden. Ze scherpte haar PR aan en liet zien momenteel veel progressie te maken. Dat zag ook atletiekcommentator Léon Haan.

“Ze werd al derde op de horden en de zevenkamp op de WK voor junioren, maar ze valt nu bij de senioren pas echt op”, meent Haan. “Het is een bijzondere atlete. Ze komt uit het turnen en motorisch gezien klopt het erg goed. Ze heeft een mooie technische loop en kan dan ook erg goed uit de voeten op de (technische) looponderdelen.”

Lijnen

De twintiger uit Hoorn maakt onderdeel uit van dezelfde trainingsgroep als Schippers. “Trainer Bart Bennema zet de lijnen uit en hij probeert bij beiden de juiste balans te vinden tussen snelheid, kracht en uithoudingsvermogen", aldus Haan.

"Elke atleet is anders en de een kan zwaarder belast worden dan de ander. Visser is heel fragiel, Schippers heeft juist wat meer power. Op de krachtonderdelen, zoals het kogelstoten, valt voor Visser nog de nodige winst te halen."

Uitzonderlijke talenten

“Bennema heeft twee uitzonderlijke talenten tot zijn beschikking, al heeft Schippers net iets meer speciale kwaliteiten. Visser kan op de horden tot de internationale top gaan behoren, al moet er dan nog wel 0.10 van haar tijd af. Er zit nog bijzonder veel progressie in, op vier van de onderdelen van de zevenkamp is ze al flink vooruitgegaan.”

Volgend weekend is een belangrijke krachtmeting voor Visser, weet Haan. “In het Oostenrijkse Götzis hoopt ze zich ook op de zevenkamp voor de WK te plaatsen. Ze heeft veel zelfvertrouwen en dat tekent haar wel. Ze is bijzonder volwassen voor iemand van 20 en weet goed waar ze mee bezig is.”

Visser: ideale wedstrijd om dit te doen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl