NOS Sport

Sjarapova content met kundige en zwijgende Groeneveld

Solide samenwerking Sjarapova en Groeneveld

Maria Sjarapova hoopt aan de hand van Sven Groeneveld haar titel op Roland Garros te prolongeren. De Russin, die sinds begin vorig jaar samenwerkt met de Nederlandse trainer, bestempelt Groeneveld als één van de belangrijkste pijlers onder haar succes.

Sjarapova veroverde in 2014, met de Nederlander als coach aan haar zijde, de titel op Roland Garros. "Ik ken Sven al heel lang vanuit de tenniswereld. Hij is iemand met veel kennis en ervaring. Hij ziet dingen die ik niet zie, daar heb je een coach voor. Sven is streng als het moet, maar zorgt er ook voor dat je je rust kan pakken", beschrijft Sjarapova haar tennismentor.

Mediaverbod

Wie een poging doet Groeneveld zelf te spreken krijgen over de samenwerking stuit op een hardnekkig zwijgen. De Russin verbiedt Groeneveld met de media te laten praten over alles wat team-Sjarapova aangaat. "Hij is iemand met veel connecties en heeft goede relaties in de tenniswereld, maar ik ben blij dat hij zaken ook privé kan houden."

Sjarapova won zes toernooien sinds haar samenwerking met Groeneveld aan het begin van 2014. De vijfvoudig grandslamwinnares speelt maandag in Parijs in de eerste ronde tegen Kaia Kanepi uit Estland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl