Richie Porte
NOS Wielrennen

Sky laat Porte niet meer starten in Giro

Richie Porte gaat niet meer van start in de Ronde van Italië. De Australiër heeft te veel last van zijn verwondingen die hij opliep bij een valpartij in de dertiende etappe.

"De Giro was mijn hoofddoel dit jaar en ik heb het hele seizoen hard getraind met deze wedstrijd in gedachten", zegt Porte in een verklaring. "Ik had deze week veel pech. De valpartij eist zijn tol. Ik ben zwaar gevallen op mijn knie en heup en dat bezorgde me veel pijn in de tijdrit op zaterdag en de etappe op zondag."

Porte wilde zelf nog wel opstappen, maar het medische team van Sky besliste anders. "Ik wilde het blijven proberen en alles geven, maar het medische team heeft me geadviseerd om niet verder te gaan."

Tegenslag

Porte werd vooraf met Alberto Contador en Fabio Aru gezien als favoriet voor de eindzege. Vorige week sloeg het noodlot toe. In de tiende etappe kreeg hij in de slotfase een lekke band en na een illegale wissel van het voorwiel kreeg hij twee minuten tijdstraf.

In de dertiende viel hij op zijn knie en heup. Zijn achterstand op klassementsleider Alberto Contador was na de tijdrit en de lastige bergrit zondag opgelopen tot bijna 36 minuten.

Richten op de Tour

"Het plan is om een tijd rust te nemen voor medische behandeling en om nieuwe doelen te bepalen voor de rest van het seizoen. Ik hoop dat ik op tijd terug ben voor de Tour de France", reageerde hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl