Roberto di Matteo
NOS Voetbal

'Di Matteo ontslagen bij Schalke 04'

De 2-0 nederlaag van Schalke 04 bij degradatiekandidaat HSV lijkt verstrekkende gevolgen te hebben voor trainer Roberto di Matteo. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde krant Bild heeft de clubleiding zondag de Italiaan ontslagen.

De 44-jarige trainer, die in 2012 met Chelsea de Champions League won, werd in oktober vorig jaar in Gelsenkirchen aangesteld als vervanger van de ontslagen Jens Keller. Di Matteo bereikte met Schalke weliswaar de achtste finales van de Champions League, maar in de Bundesliga vielen de resultaten tegen.

Geen groepsfase

De ploeg uit Gelsenkirchen kwam onder Di Matteo moeizaam tot scoren en pakte de afgelopen weken weinig punten meer. Daardoor raakte een ticket voor de Champions League uit beeld. Door een nederlaag zaterdag bij Hamburger SV (2-0) greep Schalke zelfs naast een plek in de groepsfase van de Europa League. De 'Königsblauen' moeten via de voorronde een plek in het hoofdtoernooi zien af te dwingen.

Opvolgers

Bild meent zelfs de lijst van nieuwe trainers al op zak te hebben. Op die lijst staan twee opvallende namen: Huub Stevens en Marc Wilmots. Stevens, die zaterdag zijn vertrek bij VfB Stuttgart aankondigde, werkte al twee keer eerder bij Schalke. In 1997 won hij met de club de UEFA Cup. Wilmots, die momenteel bondscoach van België is, was op dat moment speler van Schalke.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl