Max Verstappen in de problemen
NOS Sport

Lammers: 't was een gewone crash, Max reed fenomenaal

Echt met zekerheid durfde hij het ook niet te zeggen, maar voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers had niet het idee dat Max Verstappen iets te verwijten viel bij de crash op het circuit van Monaco. De 17-jarige Nederlander raakte in de slotfase bij een inhaalpoging de Lotus van Romain Grosjean, waarna de Toro Rosso zwaar crashte. "Ik had de indruk dat Grosjean wat vroeg in de remmen ging", luidde Lammers' voorzichtige oordeel.

Niets te maken met leeftijd

Lammers noemt de crash een gewoon race-ongeluk. "Ze waren in gevecht om een positie. Tot dat moment werkt Max een fenomenale race af. Het was een briljante inhaalpoging, maar nu lijkt het net een grote fout", stelt de coureur. "Het is logisch dat de aandacht van Grosjean is verdeeld. Hij let op het asfalt en is met de spiegels bezig. Achter hem zit iemand die druk uitoefent. Uit de data valt straks wel te lezen wat er nu precies misging."

  • ANP
    De bolide van Max Verstappen is er slecht aan toe
  • ANP
    Max Verstappen in de problemen
  • ANP
    Max Verstappen crashte in de 64ste ronde
  • ANP
    Opnieuw pech voor Max Verstappen

Voor Verstappen was het zijn eerste kennismaking met het circuit van Monaco. Dat heeft er volgens Lammers niets mee te maken. "Het heeft niet te maken met zijn leeftijd, ook niet met zijn onervarenheid en ook niet met het feit dat dit zijn debuut was in Monaco. Max is een 17-jarig kind, maar wel een volwassen coureur. Hij weet wat hij doet. Waarschijnlijk was hij verrast door het handelen van Grosjean."

Buitengewoon goed

Lammers had de race van Verstappen met bewondering gevolgd. "Tot het moment van het incident doet hij het buitengewoon goed. Ondanks de klap was zijn race fenomenaal. Hij reed heel intelligent. De manier waarop hij Sebastian Vettel gebruikt om zijn positie te verbeteren, is prachtig. Logisch dat hij probeert Grosjean te passeren. Het gaat tenslotte om WK-punten. Dan wordt er scherp gestreden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl