Kim Polling wint bij de World Masters in Rabat

Goud voor Polling op World Masters in Rabat

Kim Polling heeft bij de World Masters in Rabat een gouden medaille veroverd. In de klasse tot 70 kilogram was ze in de finale met yuko te sterk voor regerend wereldkampioene Yuri Alvear uit Colombia. Ze bezorgde Nederland daarmee de derde plak op de tweede dag in de Marokkaanse stad.

Tweevoudig Europees kampioene Polling, de nummer één van de wereldranglijst, had bij de WK van 2014 in de halve finales nog verloren van de Colombiaanse. De zege betekende voor Polling, die twijfelde of ze fit genoeg was voor de wedstrijden in Rabat, haar eerste internationale succes van het jaar.

Brons Meijer en Van 't End

Op het toernooi waarvoor in elke klasse de top-16 van de wereldranglijst werd uitgenodigd, pakten Noël van 't End (-90 kg) en Roy Meijer (+100 kg) ook een medaille. Van 't End versloeg in de strijd om brons de Rus Kiril Denisov met ippon en pakte zijn derde WB-medaille van 2015. De judoka uit Den Dolder greep eerder goud in Samsun en zilver in Bakoe.

Meijer, die dit jaar in Bakoe goed was voor zilver, won op strafjes van Levani Matiasjvili en kreeg ook een bronzen medaille. Bij de EK van 2014 had de Brabander nog verloren van de Georgiër. Zondag judoden Henk Grol (+100 kg), Guusje Steenhuis en Marhinde Verkerk (beiden -78 kg) vergeefs om brons.

Grol leed met ippon zijn eerste nederlaag in vier duels met de Egyptenaar Ramadan Darwish. Steenhuis verloor met waza-ari van Audrey Tcheumeo (Fra) en Verkerk met ippon van Luise Malzahn (Dui).