Wesley Sneijder maakte tien minuten voor tijd de 2-0

Galatasaray op drempel van twintigste titel

Galatasaray heeft zondagavond een grote stap gezet richting de twintigste landstitel. De thuiswedstrijd tegen Besiktas werd met 2-0 gewonnen, waardoor de topclub uit Istanboel kan feestvieren als aartsrivaal Fenerbahçe maandagavond punten verspeelt.

De wedstrijd tegen Besiktas in de Türk Telekom Arena begon goed. Al na 10 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Yasin Oztekin. In de tachtigste minuut werd het duel beslist door Sneijder. De Nederlander was succesvol met een hard schot van buiten het strafschopgebied.

Galatasaray heeft met nog een duel te spelen zes punten voorsprong op nummer twee Fenerbahçe, dat nog twee wedstrijden te goed heeft. De club van Dirk Kuijt moet maandagavond op bezoek bij nummer vier Istanbul Basaksehir, dat nog in de race is voor een Europa League-ticket.

Als Galatasaray maandag kampioen wordt, dan is het de tweede Turkse titel voor Sneijder. De 30-jarige middenvelder werd in zijn eerste seizoen (2012/2013) direct kampioen. Ook bij Ajax (2004), Real Madrid (2008) en Internazionale (2010) veroverde hij de landstitel.

Sneijder kan dit seizoen met Galatasaray ook nog de beker winnen. Op woensdag 3 juni is Bursaspor de tegenstander in de finale.