NOS Nieuws

Gouden Palm voor Franse film Dheepan

  • AFP
    De Franse regisseur Jacques Audiard toont de Gouden Palm
  • AFP
    Jacques Audiard met de Sri Lankaanse actrice Kalieaswari Srinivasan en de Sri Lankaanse acteur Jesuthasan Antonythasan
  • AFP
    Beste acteur Vincent Lindon
  • AFP
    Beste actrice Emmanuelle Bercot
  • AFP
    Beste actrice Rooney Mara

Op het filmfestival in Cannes is de Gouden Palm voor de beste film toegekend aan Dheepan van de Franse regisseur Jacques Audiard.

Dheepan was een van de negentien genomineerden. In de film vertelt Audiard (63) het verhaal van een Tamil Tijger in Frankrijk. De Sri Lankaanse strijder probeert in een voorstad van Parijs een nieuw leven op te bouwen. Hij belandt daar in een achterbuurt die net zo gewelddadig is als de wereld waar hij vandaan komt.

Audiard regisseert films sinds 1994. Hij maakte zijn debuut met Regarde les hommes tomber. In 2009 werd Audiard in Cannes al onderscheiden met zijn misdaaddrama Un Prophète.

De prijs voor beste acteur ging naar de Fransman Vincent Lindon voor zijn rol in de film La Loi du Marché. Lindon speelt daarin een ex-werkloze die een nieuw bestaan probeert op te bouwen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar
Gouden Palm voor Franse film Dheepan

De prijs voor beste actrice ging naar twee speelsters. De Française Emmanuelle Bercot won de prijs voor voor haar rol in Mon Roi, over een liefdesrelatie met een dominante en egocentrische man. De Amerikaanse Rooney Mara werd onderscheiden voor haar rol als lesbienne in de romantische film Carol.

De Taiwanees Hou Hsiao-Hsien kreeg de prijs voor beste regisseur, voor zijn actiedrama The Assassin.

Het was de 68ste keer dat de Gouden Palm werd uitgereikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl