NOS Sport

Schippers: heerlijk, echt flink eronder

Dafne Schippers kondigde vorige week al aan dat ze bij de FBK Games misschien wel eens onder de 11 seconden zou kunnen lopen. En dat gebeurde ook. "Heerlijk, en het is ook echt wel flink eronder", zei een blije Schippers na haar Nederlands record van 10,94.

"Het is heerlijk om het hier voor het thuispubliek te doen. Ik ben ook blij dat het goed weer was, en wind mee. Precies zoals ik gevraagd heb", aldus de Europees kampioene.

Schippers liet eerder dit jaar bij een wedstrijd in de Verenigde Staten 10,90 noteren, maar toen was er te veel rugwind. "Nu was de wind goed en is het officieel. Ik ben superblij.''

Geen invloed op keuze

De 22-jarige atlete was niet helemaal tevreden met haar start. "Het eerste stuk was niet zo heel goed, maar daar heb ik zeker in het begin van het seizoen nog vaak moeite mee. Ik ben er hard mee aan het werk."

De meestgestelde vraag aan Schippers dezer dagen is of ze al een keuze heeft gemaakt tussen de sprint en de meerkamp. Haar magistrale tijd in Hengelo heeft daar geen invloed op, aldus Schippers: "Nee zeker niet. Maar ik ga het vandaag niet meer over de keuze hebben. Jullie horen het vanzelf als de keuze bekend is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl