Ronald Koeman gaat met Southampton Europa in als Arsenal de FA Cup wint
NOS Voetbal

Koeman is volgende week supporter van Arsenal

Ronald Koeman hoopt dat Arsenal volgende week zondag de FA Cup verovert. De trainer van Southampton eindigde met zijn ploeg na de nederlaag tegen Manchester City (2-0) op de zevende plaats in de Premier League en gaat alleen Europa in als Arsenal de FA Cup wint ten koste van Aston Villa.

Omdat Arsenal al is verzekerd van Champions League-voetbal, gaat het Europa League-ticket dat dan wordt verdiend met het winnen van de FA Cup naar Southampton. Tottenham Hotspur (vijfde) en Liverpool (zesde) plaatsten zich voor de Europa League op basis van de ranglijst.

"Nu moeten we hopen dat Arsenal volgende week wint. Dan spelen we in de voorronde van de Europa League. En als je de kans krijgt om in Europa te spelen, dan wordt het seizoen extra speciaal", zei Koeman.

Fantastisch seizoen

De oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord is namelijk al erg tevreden met zijn eerste seizoen bij Southampton. "We hebben een fantastisch seizoen gehad. Ik ben daar heel trots op. We hebben geweldige wedstrijden gespeeld en we kunnen tevreden zijn met deze eindklassering", benadrukt Koeman.

Southampton kende het succesvolste seizoen uit de clubhistorie. Nog nooit wist de Zuid-Engelse club zo veel punten (60) te verzamelen in de Premier League. Halverwege het seizoen stond Southampton zelfs in de topdrie, maar de strijd om een Champions League-plek moesten Koeman en co vroegtijdig staken.

Stand

PositieClubPunten
5.Tottenham Hotspur64
6.Liverpool62
7.Southampton60

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl