NOS Voetbal

Van Bronckhorst: dubbel gevoel

Van Bronckhorst: dubbel gevoel

Giovanni van Bronckhorst had gemengde gevoelens na de uitschakeling door sc Heerenveen in de play-offs voor Europees voetbal. Na negentig minuten was de stand 1-0 voor de thuisploeg, maar na verlenging stond 2-2 op het scorebord in De Kuip. Omdat Heerenveen donderdag het eerste duel met 1-0 had gewonnen, viel aldus de deur naar de Europa League voor Feyenoord dicht.

"Ik ben trots op de manier waarop het team heeft gestreden, maar teleurgesteld over het resultaat", lichtte van Bronckhorst toe. "Ik kan de spelers niets kwalijk nemen. Veel spelers waren vermoeid. Begrijpelijk. Toch zijn ze ervoor gegaan. Zelfs met tien man."

Feyenoord verspeelde in de reguliere competitie met twee punten in de laatste zes wedstrijden onder leiding van Fred Rutten de derde plaats. Daarna nam Van Bronckhorst de taken van de ontslagen Rutten over. De nieuwe coach kijkt met vertrouwen naar volgend seizoen, een jaar zonder Europees voetbal. "Ik heb de jongens gezegd dat de afgelopen twee duels de basis zijn om volgend seizoen mee verder te gaan."

Clasie: dramatisch slot seizoen

Feyenoord-aanvoerder Jordy Clasie kampte met hetzelfde gevoel. "We hebben het geprobeerd", zei hij. "Er stond een team dat graag wilde. Maar het is dramatisch dat we Europees voetbal nog uit handen hebben gegeven. We stonden er zo goed voor. Als je zes of zeven wedstrijden geleden had gezegd dat wij geen Europees voetbal zouden halen, had iedereen je voor gek verklaard."

Clasie speelde tegen sc Heerenveen mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord. "Ik ben nog niet weg, maar heb natuurlijk de ambitie om een stap te maken. Op vakantie ga ik goed nadenken."

Lodeweges: hebben toverdrankje nodig

Dwight Lodeweges zag zijn team de finale van de play-offs bereiken, maar makkelijk ging dat niet. "De eerste helft hadden we moeite met hun balbezit", aldus de coach van sc Heerenveen. "De tweede helft was veel en veel beter."

Zijn team kwam niet ongeschonden uit de strijd. Zo had aanvaller Sam Larsson last van zijn enkel. "We moeten morgen kijken wie er nog beschikbaar is. We hebben een toverdrankje nodig om de boel weer op de been te krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl