Moussa Sissoko viert de 1-0 tegen West Ham United

Newcastle United ontloopt degradatie op laatste speeldag

Newcastle United heeft zich op de laatste speeldag in Engeland verzekerd van nog een seizoen Premier League. De club van de Nederlanders Daryl Janmaat, Tim Krul, Vurnon Anita en Siem de Jong won met 2-0 van West Ham United.

Moussa Sissoko tekende kort na rust voor de openingstreffer. Jonas Gutiérrez besliste vijf minuten voor tijd de wedstrijd. Newcastle stijgt door de zege naar de vijftiende plaats, vier punten boven de degradatiestreep. Bij Newcastle stonden Janmaat, Krul en Anita in de basis. De Jong kwam niet in actie.

Hull City speelt op zijn beurt volgend seizoen samen met Burnley en Queens Park Rangers, die al gedegradeerd waren, een treetje lager. The Tigers speelden tegen het Manchester United van Louis van Gaal gelijk (0-0), wat niet voldoende was om degradatie te ontlopen. Hull moest namelijk winnen en hopen op een nederlaag van Newcastle.

Gerrard hard onderuit met Liverpool

Erik Pieters verpestte met Stoke City het afscheidsfeestje van Steven Gerrard. Liverpool verloor met maar liefst 6-1 op bezoek bij The Potters. Bij rust stond het al 5-0 na doelpunten van Mame Biram Diouf (twee keer), Jonathan Walters, Charlie Adam en Steven N'Zonzi.

In de tweede helft maakte Gerrard nog wel een eretreffer, maar Peter Crouch maakte de lijdensweg van Liverpool nog iets erger. Opmerkelijk genoeg had Gerrard in zijn periode bij Liverpool nog nooit een competitiewedstrijd met meer dan vier doelpunten verschil verloren.

Koeman afhankelijk van FA Cup-finale

Ronald Koeman is met Southampton nog niet verzekerd van Europees voetbal. The Saints verloren met 2-0 bij Manchester City en blijven steken op de zevende plaats. Frank Lampard en Sergio Agüero maakten de doelpunten.

Koeman en co zijn nu afhankelijk van de FA Cup-finale tussen Arsenal en Aston Villa. Alleen als Arsenal de eindstrijd op 30 mei winnend afsluit, gaat Southampton Europa in.

Didier Drogba wordt bij zijn wissel van het veld gedragen door zijn teamgenoten

Drogba neemt afscheid met zege

Kampioen Chelsea sloot het seizoen af met een 3-1 zege op Sunderland. Op Stamford Bridge werd afscheid genomen van Didier Drogba, die zondagochtend bekendmaakte dat hij na dit seizoen vertrekt bij The Blues.

De wedstrijd werd om des keizers baard gespeeld. Het Sunderland van Dick Advocaat speelde zich woensdag veilig dankzij een punt tegen Arsenal (0-0). Tegen Chelsea opende Steven Fletcher de score. Diego Costa maakte vanaf de strafschopstip de 1-1. In de tweede helft maakte Loïc Remy het verschil met twee doelpunten.