José Izquierdo viert de winnende goal van Club Brugge tegen Kortrijk
NOS Voetbal

Club Brugge naar voorronde Champions League

Club Brugge is door een 1-0 zege op Kortrijk zeker van de tweede plaats in de competitie en heeft zich daarmee geplaatst voor de voorrondes van de Champions League. José Izquierdo schoot op aangeven van Víctor Vázquez al na twee minuten het enige doelpunt van de wedstrijd binnen. Stefano Denswil en Ruud Vormer speelden de hele wedstrijd bij Club Brugge.

Door de zege laat Club de kampioen van vorig jaar, Anderlecht, achter zich. De ploeg uit Brussel versloeg zondag in de laatste speelronde AA Gent met 2-1. Nicklas Pedersen zette de kersverse kampioen Gent nog wel op een vroege voorsprong, maar Olivier Deschacht en Aleksandar Mitrovic bezorgden Anderlecht de overwinning. Bram Nuytinck bleef op de bank bij paarswit.

Anderlecht derde

Club Brugge ging als nummer één van de reguliere competitie de play-offs in, maar verspeelde daarin de eerste positie aan Gent. Anderlecht moet met een punt achterstand op Club genoegen nemen met de derde plaats en een plek in de Europa League.

Standard Luik komt als de nummer vier van de eindrangschikking volgend seizoen uit in de voorrondes van de Europa League. Luik won de strijd om de vierde plek zondag in eigen huis met 2-0 van Charleroi. Nummer vijf Charleroi gaat nu verder in play-offs om het laatste ticket voor de voorrondes van de Europa League. KV Mechelen is daarin volgende week de tegenstander in een tweeluik.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl