Josip Ilicic en Alberto Gilardino, de makers van de twee doelpunten van Fiorentina in de eerste helft.

Fiorentina stelt Europa League-ticket veilig

In de Serie A heeft Fiorentina het laatste Europese ticket gepakt. Door een 3-2 overwinning bij Palermo zijn de Florentijnen niet meer te achterhalen. Sampdoria had de strijd tot op de laatste speeldag spannend kunnen houden, maar zij speelden met 1-1 gelijk tegen Empoli.

Fiorentina kwam in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Josep Ilicic. Slechts drie minuten later stond het al gelijk door een doelpunt van Mato Jajalo. Nog voor rust zette Alberto Gilardino Fiorentina weer op voorsprong: 2-1.

In de tweede helft was het Luca Rigoni die de ploeg voor de tweede maal op gelijke hoogte bracht. Maar meer pijn kon Palermo de blije Florentijnen niet meer doen. Marcos Alonso zorgde zelfs voor de overwinning voor Fiorentina.

Verdeling Europese tickets

Juventus heeft zich als kampioen geplaatst voor de Champions League. AS Roma (2e met 67 punten) en Lazio Roma (3e met 66 punten) duelleren nog om de tweede plaats, die eveneens recht geeft op directe plaatsing voor de Champions League. De twee Romeinse clubs spelen maandag tegen elkaar.

Wint AS Roma, dan is die ploeg verzekerd van de tweede plaats. Wint Lazio, dan neemt die ploeg de tweede plaats over en kan het op de slotdag rechtstreekse toegang tot de Champions League afdwingen. Eindigt de Romeinse derby in een gelijkspel dan valt de beslissing eveneens op de slotdag.

Alleen Napoli is als nummer vier zeker van de groepsfase van de Europa League. De nummers vijf en zes (Fiorentina en Genoa) strijden op de laatste speeldag voor het laatste directe ticket. De ploeg die als nummer zes eindigt, is veroordeeld tot de voorrondes van de Europa League.

De clubs die uit de Serie A degraderen waren al bekend. Het zijn Parma, Cesena en Cagliari.