Bloemendaal speelt ook volgend seizoen in de hoofdklasse

Vrouwen Bloemendaal blijven in hoofdklasse

Hockeyclub Bloemendaal speelt ook volgend seizoen in de hoofdklasse voor dames. De ploeg won de derde en beslissende wedstrijd in de play-offs tegen HGC na shoot-outs: 1-1 (4-5)

Bloemendaal begon sterk in Wassenaar. Een vroege strafcorner van Annemieke Schildmeijer werd nog gekeerd door de HGC-goalie, maar na tien minuten kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong door een doelpunt van Barbara Gorman Borgesius.

Daarna verzuimde Bloemendaal de voorsprong uit te bouwen, ondanks een paar goede kansen op de 2-0. Daardoor bleef HGC in de wedstrijd, zonder zelf voor veel gevaar te zorgen.

Pas in de tweede helft begon het te draaien bij HGC en uit een strafcorner scoorde Fay van der Elst via een tip-in de gelijkmaker.

De thuisploeg zette daarna aan, zonder echt gevaarlijk te worden. Bloemendaal zag in de slotfase nog een treffer afgekeurd worden. De bal verdween van buiten de cirkel achter Kiki Gunneman, maar was volgens de scheidsrechter niet aangeraakt.

Ook in de verlenging kwamen beide ploegen niet tot scoren, waarna Bloemendaal in de shoot-outs net iets effectiever bleek.