NOS Voetbal

Koeman: hoe dan ook fantastisch seizoen

Koeman over slotwedstrijd van het seizoen

Voor Ronald Koeman is zijn eerste seizoen met Southampton hoe dan ook geslaagd, ook als de Saints zich niet plaatsen voor Europees voetbal. "Het blijft een fantastisch seizoen", aldus Koeman tijdens de persconferentie in de aanloop naar het slotduel uit tegen Manchester City.

"Natuurlijk maakt Europees voetbal het seizoen wel specialer", aldus Koeman. "Als we zondag winnen, kunnen we zelfs nog vijfde of zesde worden."

Scenario's

Southampton staat nu met 60 punten op de zevende plaats, Tottenham Hotspur bezet met 61 punten de zesde positie en Liverpool staat met 62 punten op de vijfde plek. De Reds gaan zondag op bezoek bij Stoke City en de Spurs treffen Everton op Goodison Park.

Mocht Southampton toch als zevende eindigen, dan kan de ploeg alsnog Europa in als Arsenal volgende week in de finale van de FA Cup wint van Aston Villa. In dat geval betekenen zowel de vijfde als de zesde plaats een direct ticket voor de Europa League en de zevende plaats leidt naar de voorronde.

Als Aston Villa de FA Cup wint en zich plaats voor de groepsfase van de Europa League, geeft alleen de vijfde plaats in de competitie nog recht op een rechtstreeks Europa Leagueticket, betekent de zesde plaats kwalificatie voor de voorronde van de EL en valt de nummer zeven buiten de boot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl