Martin Ødegaard vervangt Cristiano Ronaldo
NOS Voetbal

Ødegaard jongste debutant ooit bij Real Madrid

Het Noorse toptalent Martin Ødegaard heeft historie geschreven. De tiener werd de jongste debutant ooit bij Real Madrid toen hij in de 58ste minuut van de competitiewedstrijd tegen Getafe de Portugese vedette Cristiano Ronaldo kwam aflossen. Ødegaard is zestien jaar, vijf maanden en zes dagen oud.

De Noor had vorig jaar al historie geschreven in de EK-kwalificatie, door op vijftienjarige leeftijd speelminuten te maken. Real Madrid won in de winterse transferperiode de strijd om Ødegaard. De winnaar van de Champions League kaapte de schaduwspits in januari weg voor de neus van onder anderen Bayern München, Manchester United, Arsenal en Ajax.

Ødegaard speelde in de voorbije weken in het tweede van Real Madrid, maar mocht af en toe meetrainen met de grote jongens. Op de slotdag van de Primera División werd hem zowaar het debuut in de hoofdmacht gegund door trainer Carlo Ancelotti.

Doelpuntenfestijn

Real sloot het seizoen af met een doelpuntenfestijn. De thuiswedstrijd tegen Getafe eindigde in 7-3 voor de 'Koninklijke'. Pas in de tweede helft nam Real afstand van de ploeg uit een voorstadje van Madrid. Ronaldo scoorde drie keer en bracht zijn totaal daarmee op 48, vijf meer dan concurrent Lionel Messi van FC Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl