Peter Van de Veire en Eva Daeleman
NOS Nieuws

'We zijn net iets nuchterder dan de Nederlanders'

  • Anna Pruis

    Redacteur NOS op 3

  • Anna Pruis

    Redacteur NOS op 3

Waar voor Nederland de spanning al weg is, zitten veel Belgen vanavond op het puntje van hun stoel voor het Eurovisiesongfestival. Hun inzending, Loïc Nottet, staat er erg goed voor bij de bookmakers en wordt dit jaar gezien als de grote outsider.

Tijdens de eerste halve finale, waarin Nottet optrad, zaten zo’n 800.000 Belgen voor de televisie. Toch werd in eerste instantie niet heel enthousiast gereageerd op zijn nummer Rhythm inside, vertellen de Vlaamse Songfestival-commentatoren Peter Van de Veire en Eva Daeleman vanuit Brussel.

“Wij bij de radio vonden het wel meteen leuk. Spannend en hedendaags, echt een sexy plaat", vertelt radiopresentator Van de Veire. “Maar veel Belgen hadden er in het begin een dubbel gevoel over. Ze vonden het toch een beetje vreemd nummer."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De 19-jarige Loïc Nottet komt uit Wallonië. Hij won vorig jaar The Voice Belgique, de Waalse editie van The Voice. Hij schreef het nummer zelf én verzon de opmerkelijke act. Als we de bookmakers moeten geloven, eindigt hij vanavond zeker in de top-5.

Nuchtere Belgen

Die bookmakers werden pas na het optreden van Nottet in de eerste halve finale een stuk positiever over de kansen van België, net zoals vorig jaar gebeurde bij The Common Linnets.

Toch is de Songfestival-koorts in België niet naar grote hoogte gestegen. "We zijn net iets nuchterder dan de Nederlanders", aldus Van de Veire.

Het helpt ook niet dat Nottet uit Wallonië komt. "Het blijft voor Vlamingen wel een Waal, dus zij hebben met hem een iets minder hechte band. Als het om een Vlaming zou gaan, zou er hier wel meer enthousiasme zijn."

Licht hysterisch

Toch kijken Vlamingen Daeleman en Van de Veire met grote spanning uit naar vanavond. "We zaten al te gillen toen hij als allerlaatste doorging tijdens de halve finale”, zegt Van de Veire. Dus als we vanavond echt veel punten krijgen, worden we hier wel licht hysterisch."

De twee commentatoren verwachten niet dat Nottet wint, maar áls het gebeurt, is er volgens hen in Brussel een groot feest. "Een paar mensen zijn hier zelfs al in paniek, want dan moet het Songfestival volgend jaar hier worden georganiseerd", zegt Daeleman.

Van de Veire: "Het gerucht gaat dat er zelfs al een optie is op de concerthal in Brussel. Dus zo nuchter zijn we nou ook weer niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl