Huub Stevens
NOS Voetbal

Stevens: ben geen 'Feierbiest' zoals Van Gaal

Huub Stevens wordt uitgebreid gefêteerd bij VfB Stuttgart nu hij de club voor het tweede jaar op heeft behouden voor de Bundesliga door met 2-1 te winnen bij Paderborn. De Nederlandse coach zelf blijft rustig onder het succes.

"Ik ben niet zo'n 'Feierbiest', ik ben geen Louis van Gaal. Ik ben maar een doodgewone Huub", zei hij op de persconferentie. Stevens verwees daarmee naar een inmiddels beroemde uitspraak van Van Gaal, toen die Bayern München vijf jaar geleden naar het kampioenschap leidde.

Huub Stevens handhaaft zich met Stuttgart

Een monument?

Stevens haalde de afgelopen weken verschillende trucs uit om de spelers van Stuttgart mentaal voor te bereiden op de cruciale laatste duels. "Het was niet makkelijk om de rust te bewaren", erkende de Limburger. "We hebben ons vooral met onszelf beziggehouden. Uiteindelijk is alles goedgekomen, ook al zat er wat geluk bij."

Na afloop klonken er geluiden dat Stevens bij Stuttgart een monument verdient. Dat lachte de coach, die na dit seizoen zo goed als zeker wordt opgevolgd door Alexander Zorniger, bijna vanzelfsprekend weg. "Dat heb ik helemaal niet nodig", zei Stevens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl