NOS Sport

Schippers zelfs met beurse knie in winning mood

Blauwe knie zal Schippers niet remmen in Hengelo

Dafne Schippers is klaar voor haar eerste serieuze sprintwedstrijd van het seizoen. De Europees kampioene meldt zich zondag vol zelfvertrouwen aan de start van de 100 meter bij de FBK Games, nadat ze vandaag met een beurse knie haar mannelijke collega's in een trainingswedstrijdje zelfs het nakijken heeft gegeven.

Hoewel vorig seizoen alles wat Schippers aanraakte in goud leek te veranderen, ging het een week geleden toch even mis. Bij een wedstrijd in Hoorn liep ze vol tegen een horde aan. Resultaat: een blauwe rechterknie.

Het beurse gewricht hield Schippers niet lang aan de kant. "Ik heb maandag na de wedstrijd gelijk weer volledig kunnen trainen. Dus in principe heb ik daar geen problemen mee", zegt ze aan de vooravond van de FBK Games. Ondanks het feit dat die rechterknie een zwakke plek is van de atlete, zal dat haar niet remmen in Hengelo. "Zeker niet", zegt Schippers lachend.

Snelle tijd zit erin

Dat het wel goed zit met de vorm van de Utrechtse bleek al eerder tijdens een trainingswedstrijd in Amerika, waar ze de 100 meter - weliswaar met te veel rugwind - in 10,90 seconden liep.

"Dat was een hele lekkere wedstrijd", aldus Schippers. "Ik zat heel erg in de vermoeidheid van een trainingskamp, maar de omstandigheden waren natuurlijk goed. Als je op dat moment 10,90 kan lopen, moet het er in de rest van het seizoen ook wel in zitten. Ik hoop dat dat er ook uit komt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl