De doorzeefde auto van Timothy Russell
NOS Nieuws

Agent VS vrijuit na doodschieten ongewapende verdachten

In Cleveland, Ohio, gaat een politieman vrijuit na het doodschieten van twee ongewapende verdachten. Een rechtbankjury oordeelde dat politieman Michael Brelo (31) niet verkeerd heeft gehandeld.

In november 2012 sprong Brelo op de motorkap van de auto waarin de zwarte Timothy Russell (43) en Malissa Williams (30) zaten. Hij schoot vijftien keer door de voorruit. Doordat twaalf andere agenten de auto ook onder vuur namen, werden er in totaal 137 schoten gelost.

Brelo was de enige die voor de rechter moest komen. Hij werd ervan beschuldigd dat Russell en Williams al geen gevaar meer vormden, maar dat hij toch nog een serie schoten loste op een parkeerplaats bij een school.

Harde knal

De politie begon te schieten toen tijdens een achtervolging een harde knal klonk uit de motor van de auto van Russell. Agenten dachten dat dat een schot was. Russel was ervandoor gegaan toen een agent hem wilde bekeuren omdat hij zijn richtingaanwijzer niet had gebruikt.

Het proces in Cleveland heeft vier weken geduurd. Er werd met spanning naar het oordeel van de jury uitgekeken, omdat er de laatste tijd in de VS meer geruchtmakende zaken zijn waarin blanke agenten worden beschuldigd van racisme of ten onrechte schieten op ongewapende zwarten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl