NOS Wielrennen

Contador herovert roze trui in tijdrit

Contador herovert roze trui in tijdrit

Alberto Contador heeft de leiderstrui in de Giro d'Italia heroverd op Fabio Aru. De Spanjaard van Tinkoff-Saxo was in de veertiende etappe, een individuele tijdrit over 59,4 kilometer van Treviso naar Valdobbiadene, in 1.18.06 veruit de snelste van de klassementsrenners.

De voormalig Tour- en Vuelta-winnaar was in de rit met een vlakke aanloop en twee klimmetjes in het tweede deel 2 minuten en 47 seconden sneller dan de rozetruidrager. Daarmee nam hij in het algemeen klassement flink afstand (2 minuten en 28 seconden) van Aru.

Ontketende Spanjaard, Kruijswijk vijfde

Van de klassementsrenners bleven de Belg Jurgen Van den Broeck (zesde) en de Costa-Ricaan Andrey Amador nog enigszins bij de ontketende Spanjaard in de buurt. Zij stegen naar respectievelijk de vijfde en de derde plaats in het klassement.

De etappezege ging aan Contadors neus voorbij. Die ging naar Sky-renner Vasil Kirijenka. De Wit-Rus profiteerde als vroege starter van de later draaiende wind en liet 1.17.52 noteren. Luis Léon Sánchez eindigde ook nog voor Contador. Steven Kruijswijk reed een ijzersterke tijdrit en werd vijfde op 1.09 van de ritwinnaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl