Rugby-speelster Pien Selbeck in actie
NOS Sport

Rugbysters een-na-laatste bij World Series Amsterdam

De Nederlandse rugbysters zijn bij de World Series sevens in Amsterdam als elfde geëindigd door hun laatste duel tegen Zuid-Afrika te winnen: 17-7.

Oranje nam in de eerste helft een 10-0 voorsprong door try's van Annemarije van Rossum en Tessel van Dongen, maar Zuid-Afrika kwam nog voor rust terug tot 10-7. De try van Pien Selbeck en conversie van Pleuni Kievit zorgden met nog enkele seconden op de klok voor de eindstand.

Eerder op de dag werd in de strijd om de negende plaats verloren van Fiji: 15-5. Vrijdag had Nederland ook de drie groepsduels verloren.

Nog één olympisch ticket

In Amsterdam zijn drie tickets voor de Olympische Spelen te verdienen. Nederland maakt daar als 'wildcardhouder' geen kans op. Vier landen zijn al zeker van Rio: Brazilië als gastland en Nieuw-Zeeland, dat zich vorige week plaatste. Gisteren kwamen daar Canada en Australië bij.

Canada won het toernooi in Amsterdam door in de finale Australië met 20-17 te verslaan. In de strijd om het brons was Engeland met 15-14 te sterk voor de Verenigde Staten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl