Vluchtelingen uit Ramadi wachten voor de afgesloten brug naar Bagdad
NOS Nieuws

Nieuwe bombardementen op doelen IS bij Ramadi

De internationale coalitie tegen Islamitische Staat heeft vandaag opnieuw bombardementen uitgevoerd in de buurt van de Iraakse stad Ramadi. Sinds vrijdag zijn er 22 aanvallen geweest op doelen van IS, zegt het Amerikaanse leger. Vier daarvan waren in de buurt van Ramadi.

Iraakse legereenheden en sjiitische milities trekken in een konvooi vanuit een basis bij Ramadi naar gebied dat in handen is van IS, melden ooggetuigen in de provincie Anbar.

Honderden strijders zouden optrekken naar twee kleinere plaatsen in de buurt van Ramadi, de stad die afgelopen zondag door IS werd ingenomen nadat Iraakse militairen op de vlucht waren geslagen.

Brug dicht

Het stadsbestuur van Bagdad heeft de toegang tot de stad afgesloten voor de vluchtelingenstroom vanuit Ramadi. Meer dan 40.000 inwoners hebben Ramadi verlaten nadat de stad door IS-strijders was ingenomen.

Ramadi ligt op zo'n 110 kilometer ten westen van de Iraakse hoofdstad.

Het is niet duidelijk waarom de belangrijkste toegangsbrug op de vluchtroute is afgesloten. Mogelijk wordt in Bagdad gevreesd dat IS-strijders zich onder de vluchtelingen mengen om zo makkelijk de hoofdstad binnen te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl