NOS Sport

Guidetti legt basis voor drukke maanden

Guidetti wil volleybalsters naar top-10 loodsen

Het vrouwenvolleybal in Nederland heeft er wel eens florissanter voor gestaan. Weliswaar gaat het de goede kant op, toch behoort Oranje niet bij de beste volleyballanden ter wereld. De Italiaanse bondscoach Giovanni Guidetti werd vrij recent door de volleybalbond aangesteld om daar verandering in te brengen.

“We zijn de nummer zeventien van de wereld en de nummer zeven of acht van Europa. Wij streven ernaar om bij de beste drie van Europa te zitten en de toptien van de wereld”, zei Guidetti, die al veel successen beleefde met het Duitse volleybalteam. Met Oranje mikt hij op grand prix groep 1 en een plek bij de beste vier op het EK.

Drukke periode

Voor de volleybalsters komt er een drukke periode aan, met als eerste krachtmeting de Montreux Masters. Op 27 mei neemt Oranje het in Zwitserland op tegen China. Half juni staan de Europese Spelen op het programma, begin juli grand prix-wedstrijden en eind september volgt het hoogtepunt: het EK in eigen land.

Wij streven ernaar om bij de beste drie van Europa te zitten.

Giovanni Guidetti

Afgelopen dagen legde Guidetti de basis tijdens een trainingsweek, waarbij hij zijn aandacht met name vestigde op speelsters die minder bekendheid genieten. “Ik wil veel meer aandacht geven aan de speelsters die minder belangrijk zijn. Zij zijn de benzine waar de grote auto op rijdt. Dus stimuleer ik ze”, aldus Guidetti.

Afgepeigerd

“Dit is een ongelooflijke zware week, maar pas om elf uur ’s avonds ben ik helemaal afgepeigerd. Ik was al heel gemotiveerd, maar na deze week nog meer.”

De volleybalbond maakte vrijdag bekend dat Oranje in aanloop naar het EK drie oefenwedstrijden speelt tegen Brazilië, regerend olympisch kampioen. De oefenstage is te danken aan de goede contacten die Guidetti onderhoudt met zijn collega Jose Roberto Guimaraes, de bondscoach van de Braziliaanse volleybalsters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl