NOS Sport

Lions moeten nu afrekenen met verleden

Lions moeten afrekenen met het verleden

Voor de zesde keer op een rij staat OCI-Lions in de finale van de play-offs om de landstitel, maar het kampioenschap werd in de voorgaande keren niet binnengehaald.. Vier keer was Volendam te sterk en vorig jaar verloren de Lions van provinciegenoot Bevo. Dit seizoen moest en zou alles anders.

Coach Monique Tijsterman werd aangetrokken als opvolger van Maurice Canton, en later, Lambert Schuurs. Tijsterman was jarenlang de hoofdverantwoordelijke voor de Handbalacademie op Papendal. Met de komst van de Amsterdamse waaide er direct een frisse wind in Sittard. Het motto werd: "zeg waar het op staat".

Mentaal gegroeid

Mentaal moest er een slag worden gemaakt. Handballen konden ze wel daar in de fonkelnieuwe Fitlandhal in Sittard, maar als het er echt om ging lieten de Lions het afweten. Tijsterman liet zich meteen gelden. Er werd 's ochtends getraind in plaats van tegen de avond, een mental coach was beschikbaar en er werd een topsportklimaat gecreëerd.

"Tijdens wedstrijden waarin we vorig jaar nerveus werden, blijven we nu rustig", zegt routinier Roel Adams. "Dat directe van Monique, ze neemt geen blad voor de mond, dat is wel het ontbrekende puzzelstukje dat wij nodig hadden."

Wij zijn titelkandidaat nummer 1.

Roel Adams, speler van Lions

Ook linkerhoekspeler Tim Mullens ziet dit zo: "Met de komst van Monique hebben we mentaal een enorme stap gemaakt." Dat was al te zien toen in februari de BeNeLeague (de competitie tussen de beste vier Nederlandse en Belgische clubs) werd gewonnen en op Hemelvaartsdag de beker naar Limburg werd gehaald. Net als in de bekerfinale is Volendam nu de tegenstander.

"We moeten geen kampioen worden, maar willen dat wel heel graag" zegt Mullens. Adams is stelliger: "wij zijn titelkandidaat nummer één."

Lions - Volendam is vanaf 15.45 uur rechtstreeks te volgen op NPO 1 en NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl