Met het vastleggen van dit protestschip richtten de milieuactivisten schade aan de natuur aan
NOS Nieuws

Milieuactivisten Seattle beschadigden kostbare natuur

Milieuactivisten die vorige week in Seattle demonstreerden tegen oliebedrijf Shell hebben met hun protest schade aangericht aan de natuur.

Enkele activisten meerden een schip af in de baai waar eerder een boorplatform van Shell was aangekomen dat uiteindelijk bij de Noordpool naar olie moet zoeken. Om het schip vast te leggen, gebruikten ze onder meer cementblokken en kettingen.

De ankers hebben op de zeebodem gelegen, waardoor kostbare natuur mogelijk is beschadigd, zegt een medewerker van de milieudienst. "Zodra je de bodem omwoelt, heeft dat gevolgen voor het voedselsysteem." In de baai leven onder meer octopussen.

Opruimen

"De natuur kwaad doen was natuurlijk het laatste wat we wilden", zegt een van de actievoerders tegen persbureau Reuters. "Maar moet je nagaan hoeveel schade zo'n boorplatform aanricht in het noordpoolgebied als wij dat al doen met een simpel anker."

De actiegroep krijgt geen boete, maar moet wel opdraaien voor de opruimkosten op de zeebodem. Hoe hoog dat bedrag wordt, kon de milieudienst nog niet zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl