Een vrouw houdt tijdens een hoorzitting met GM-baas Mary Barra (links) foto's omhoog van haar dochter die in een GM-auto verongelukte
NOS Nieuws

'Schikking met recordbedrag dreigt voor General Motors'

General Motors moet in de Verenigde Staten mogelijk een schikkingsbedrag van meer dan 1,2 miljard dollar betalen, meldt The New York Times. De autofabrikant zou jarenlang technische problemen met de contactsleutels van een aantal modellen hebben verzwegen. Door die problemen zouden tussen 2001 en vorig jaar verscheidene automobilisten zijn omgekomen.

De Amerikaanse waakhond voor de auto-industrie zegt dat 303 mensen het slachtoffer zijn geworden van de technische mankementen. Justitie in de VS houdt het op zeker 104 doden en de autobouwer zelf zegt dat niet meer dan twaalf mensen zijn verongelukt. Het contactslot kan tijdens het rijden in een stand schieten, waardoor de auto onbestuurbaar wordt.

Amerikaanse media maakten vorig jaar bekend dat General Motors al zeker tien jaar van de problemen op de hoogte was, maar niet ingreep.

De Amerikaanse justitie overlegt met de top van het autobedrijf over de hoogte van de schikking. Verwacht wordt dat die hoger is dan het recordbedrag van 1,2 miljard dollar dat Toyota in een soortgelijke zaak moest betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl