Henny Schilder (l) in duel met Diego Karg

Volendam pakt winst in hectische slotfase

FC Volendam heeft de eerste wedstrijd tegen FC Eindhoven in de play-offs om promotie/degradatie met 2-1 gewonnen. Invaller Kevin van Kippersluis werd in blessuretijd matchwinnaar.

Voor rust gebeurde er weinig aan De Dijk, maar na rust des te meer. Eindhoven was de betere ploeg en raakte via Joey Slegers de lat. Toch was het Volendam dat scoorde. Verdediger Henny Schilder kopte bij de eerste paal een hoekschop van Overtoom binnen.

De bezoekers gingen daarna op jacht naar de gelijkmaker en kwamen in de slotfase steeds dichterbij. Slegers raakte met een gekruld schot opnieuw het aluminium, de paal dit keer. Daarvoor raakte de Volendamse aanvoerder Raymond Fafiani met een kopbal ook de lat.

Blessuretijd

In blessuretijd was het raak voor Eindhoven. Een vrije trap van Branco van den Boomen kwam terug via de lat en Anthony van den Hurk kopte binnen in de rebound.

Zo leek de wedstrijd in 1-1 te eindigen, maar Volendam pakte toch nog de zege. Tom Muyters keerde een schot van Tom Overtoom, maar in de rebound scoorde invaller Kevin van Kippersluis, koud in het veld, met zijn tweede balcontact. De return staat maandag in Eindhoven op het programma.