Odsonne Edouard leidde Frankrijk -17 naar de Europese titel.

Frankrijk Europees kampioen onder 17

Frankrijk heeft de Europese titel voor spelers onder de 17 jaar opgeëist. In de finale in het Bulgaarse Burgas werden de Duitse leeftijdsgenoten met 4-1 verslagen. Odsonne Edouard was de man van de finale. De aanvaller van Paris Saint-Germain scoorde drie keer.

Vijf minuten voor rust maakte Edouard de openingstreffer en enkele minuten na de rust verdubbelde hij de score. Via Erdinc Karakas kwamen de Duitsers terug in de wedstrijd. De Franse doelman Luca Zidane, een zoon van Zinedine Zidane, slaagde er niet in een kopbal van Johannes Eggestein voldoende te verwerken, waarna Karakas profiteerde.

Edouard bracht de marge met zijn derde goal weer op twee doelpunten en een eigen goal van Gökhan Gül bepaalde de eindstand op 4-1. Frankrijk werd voor de tweede keer in de historie Europees kampioen in deze leeftijdscategorie, na de titel van 2004. Met acht goals werd Edouard topscorer van het toernooi.