'Nieuws draait om het nieuws, niet om degene die het brengt'

Rick Nieman neemt afscheid van RTL Nieuws

"Het nieuws draait om het nieuws en niet om degene die het brengt." Met deze woorden nam Rick Nieman afscheid van de kijker. Hij presenteerde bijna twintig jaar het RTL Nieuws. Het werken bij het nieuws, samen met zijn collega's noemde hij "een feestje". Daarna bedankte hij ook de kijkers. Na zijn laatste woorden stroomde de studio vol met collega's.

Rick Nieman maakte op 30 april op de website van RTL Nieuws bekend dat hij zou stoppen. "Het was een voorrecht om verslag te doen van zo veel grote en kleine nieuwsgebeurtenissen en miljoenen kijkers te mogen informeren", schrijft hij. "Ik zal met pijn in het hart afscheid nemen van deze geweldige nieuwsorganisatie en van mijn fantastische collega's."

Sacha de Boer

Nieman wordt binnenkort 50 jaar. "Ik barst van de ideeën en hoop de komende jaren veel nieuwe dingen te doen en te leren", schrijft hij.

Nieman wil onder meer projecten gaan doen met zijn vrouw Sacha de Boer, die twee jaar geleden vertrok bij het NOS Journaal. Zij legt zich tegenwoordig toe op fotografie. Nieman wil verhalen gaan schrijven bij haar foto's.

Rick Niemans afscheid bij RTL Nieuws

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl