Hillary Clinton, woensdag op een campagnebijeenkomst in Chicago
NOS Nieuws

E-mails Hillary Clinton openbaargemaakt

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bijna 300 e-mails openbaar gemaakt van Hillary Clinton die zij verstuurd of ontvangen heeft als minister van Buitenlandse Zaken.

Clinton gebruikte als minister een e-mailadres van het ministerie maar ook een privé-adres. De Republikeinen zijn benieuwd naar haar e-mailverkeer via dat privé-adres, vooral in verband met de aanval in 2012 op het Amerikaanse consulaat in Benghazi in Libië. Daarbij kwam onder anderen ambassadeur Stevens om het leven.

Geheim

Het State Department heeft een van de gepubliceerde e-mails in opdracht van de FBI gedeeltelijk geheim verklaard. Een passage over de arrestatie van verdachten van de aanslag op het consultaat was bij verzending niet geheim, maar is dat inmiddels wel. Het Witte Huis zegt daarover dat het niet ongebruikelijk is dat sommige informatie pas in een later stadium als vertrouwelijk of geheim wordt aangemerkt.

De bewuste e-mail maakt wel duidelijk dat Clinton via haar privé-account gevoelige informatie ontving.

De 296 e-mails die nu zijn gepubliceerd werpen volgens het ministerie geen nieuw licht op de gebeurtenissen in Benghazi.

Clinton, de gedoodverfde Democratische presidentskandidaat, heeft 30.000 e-mails aan het ministerie ter beschikking gesteld. Het materiaal wordt in delen openbaar gemaakt.

De e-mails zijn door het State Department op een website gezet, maar die wordt waarschijnlijk druk bezocht en is daarom lastig te bereiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl