Dominic Thiem staat voor de tweede keer in een ATP-finale
NOS Sport

Thiem verrast ook Isner in Nice

Dominic Thiem heeft op het ATP-toernooi van Nice verrassend de finale bereikt. De Oostenrijkse nummer 42 van de wereld zette in de halve finales de Amerikaan John Isner, die als tweede was geplaatst, met 7-6 (5), 6-3 de voet dwars.

Thiem steekt al de hele week in een goede vorm in de Zuid-Franse plaats. Zo was hij in de vorige ronde zijn trainingsmaatje en titelverdediger Ernests Gulbis de baas. In de eindstrijd neemt Thiem het op tegen Leonardo Mayer, die in twee sets te sterk was voor de Kroaat Borna Coric: 6-4, 6-3.

De 21-jarige Thiem bereikte voor de tweede keer in zijn loopbaan een ATP-finale. In Kitzbühel moest hij vorig jaar de zege aan de Belg David Goffin laten.

Isner was voor de derde opeenvolgende keer actief in Nice, maar deed het er nog nooit goed. Vorig jaar verloor hij in de tweede ronde van Robin Haase.

Genève

In het Zwitserse Genève gaat de eindstrijd tussen Thomaz Bellucci uit Brazilië en de Portugees Joao Sousa. Bellucci klopte Santiago Giraldo met 6-3, 6-4 en Sousa had drie sets nodig om zich te ontdoen van Federico Delbonis: 6-3, 2-6, 6-4.

Opmerkelijk moment was het tweede matchpoint van Sousa. Hij kwam tijdens de rally ten val, retourneerde de bal zittend alsnog en zag zijn Argentijnse opponent vervolgens een eenvoudige bal missen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl