NOS Wielrennen

Aru neemt roze trui over van Contador, ritzege Modolo

  • NOS
    Fabio Aru
  • NOS
    Sacha Modolo wint de sprint
  • NOS
    Valpartij tijdens de dertiende etappe
  • NOS
    Sacha Modolo (m) is de snelste man in het sprintende peloton

In de Giro d'Italia heeft de vlakke dertiende etappe, die in de sprint werd gewonnen door Sacha Modolo, onverwacht geleid tot een machtswisseling. De Italiaan Fabio Aru nam de roze leiderstrui over van Alberto Contador.

Contador werd opgehouden door een grote valpartij op ruim drie kilometer van de finish. De Spanjaard kon niet verder op zijn eigen fiets en stapte daarom op een exemplaar van een van zijn ploeggenoten. Hij kwam met veertig seconden achterstand over de meet en kijkt nu in het algemeen klassement tegen een achterstand van negentien seconden op Aru aan.

De Australiër Richie Porte, die dinsdag na een illegale wielwissel een tijdstraf van twee minuten kreeg, liep door het tumult in het peloton eveneens een flinke achterstand op.

Contador betrokken bij valpartij

Modolo wint sprint

Aru ontsprong de dans en finishte op vier seconden van etappewinnaar Sacha Modolo. De Italiaan van Lampre won in de 147 kilometer lange rit van Montecchio naar Jesolo de spurt van het eerste deel van de groep, voor Giacomo Nizzolo en Elia Viviani. Moreno Hofland was de eerste Nederlander in de uitslag op de zevende plaats.

Op zeventien kilometer van de meet waren Rick Zabel, Marco Frapporti en Jerôme Pineau door het peloton ingerekend na een lange, maar tot mislukken gedoemde vlucht. Niet veel later ging het mis in het peloton.

Tijdrit

Zaterdag staat er een individuele tijdrit van 59 kilometer op het programma. De slotweek van de Giro telt een aantal zware bergetappes.

  • NOS
    Uitslag dertiende etappe
  • NOS
    Algemeen klassement na etappe 13

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl