Carlo Ancelotti ziet nog toekomst bij Real Madrid
NOS Voetbal

Ancelotti ziet nog toekomst voor zichzelf bij Real Madrid

Volgens diverse media is hij al op weg naar de uitgang, maar Carlo Ancelotti benadrukte vrijdag in zijn vooruitblik op de laatste ronde van de Spaanse competitie dat hij ook graag zijn derde contractjaar bij Real Madrid wil uitdienen.

"Ik heb nog steeds het zelfvertrouwen, de wil en het plezier om door te gaan, want ik houd van deze club, de spelers en de stad", zei de Italiaan, die al in verband wordt gebracht met het slecht presterende AC Milan.

Geruchten over een gedwongen vertrek van Ancelotti zijn er al sinds Real Madrid werd uitgeschakeld in de halve finales van de Champions League en de titelstrijd van Barcelona verloor. Real Madrid sluit de competitie zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen Getafe. De topclub eindigt als tweede. Ancelotti verklaarde na de laatste wedstrijd met het bestuur om de tafel te gaan zitten.

Applaus

De 'Koninklijke' won in het tweede jaar onder Ancelotti wel enkele prijzen, maar niet de belangrijkste. Voorzitter Florentino Pérez zou de Italiaan willen wegsturen. De persconferentie van vrijdag ademde ook een beetje de sfeer uit van een afscheid. Aan het einde kreeg Ancelotti applaus van de aanwezige journalisten. Zelf bleef hij erbij klaar te zijn voor nog een seizoen.

Ancelotti leidde Real Madrid een jaar geleden naar de tiende triomf in het belangrijkste Europese bekertoernooi en veroverde ook de Spaanse beker. Dit seizoen bleef het bij de Europese Supercup en de wereldbeker.

Cruciale beslissing

"Ik heb begrepen dat de club voor een cruciale beslissing staat. Als ik hier niet verder ga, heb ik twee fantastische jaren gehad en gaan beide partijen hun eigen weg. De club de ene kant op en ik de andere. We hebben mooie momenten gedeeld, misschien wel de mooiste uit de geschiedenis van Real Madrid", keek Ancelotti terug op vorig seizoen. "Ik heb hier in elk geval alles gegeven."

Volgens een aantal Spaanse en Italiaanse media wordt Ancelotti in Madrid vervangen door Rafael Benitez, die nu nog Napoli onder zijn hoede heeft.

Ancelotti: ik zou gelukkig zijn als ik kan blijven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl