Ciprian Deac van Cluj wordt gevloerd door Gualberto Mojica van Petrolul
NOS Voetbal

Puntenaftrek geschrapt; Cluj maakt reuzensprong

De Roemense club CFR Cluj is in één klap uit de degradatiezorgen. Een eerder opgelegde straf van 24 punten aftrek is teruggedraaid door sporttribunaal CAS. Daardoor stijgt Cluj van de zestiende naar de derde plaats in de Roemeense competitie.

Cluj kreeg de straf in februari opgelegd door de Roemeense bond, omdat het met een oplopende schuldenlast kampt. De club moet in totaal nog 20 miljoen euro betalen aan de overheid, spelers en trainers.

Nu de straf is geschrapt, komt Cluj op 54 punten. Dat zijn er twee meer dan Petrolul Ploiesti. Targu Mores (68 punten) en Steaua Boekarest (67 punten) strijden om de titel, met nog twee wedstrijden te gaan.

Historie

Tussen 2008 en 2012 werd CFR Cluj drie keer kampioen van Roemenië en won het ook drie keer de nationale beker. Cluj bereikte eveneens drie keer de groepsfase van de Champions League.

De Roemeense voetbalbond overweegt nog een laatste mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de uitspraak van het CAS. Zeker is dat Cluj het seizoen 2015-2016 begint met zes punten minder vanwege de slechte financiële situatie. Ook veel andere clubs beginnen met minpunten aan de nieuwe competitie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl