NOS Nieuws

Gezochte Britse gangster mogelijk in Nederland

De Britse politie heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Patrick Adams, een beruchte misdadiger uit Londen. Ook zijn vrouw Constance wordt gezocht, schrijven Britse media.

De Britse politie vermoedt dat het tweetal zich schuilhoudt in Nederland of Spanje en heeft foto's van hen naar buiten gebracht. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij het neerschieten van een autobestuurder op klaarlichte dag in Londen, kort voor Kerst 2013.

Sportwagen

Het destijds 51-jarige slachtoffer zat in een zwarte sportwagen toen hij werd benaderd door een man en een vrouw. Hij werd in zijn borst geschoten, maar overleefde het voorval. Dat gebeurde op een zondagochtend, midden op straat.

De politie gaat ervan uit dat de twee kort na het incident Groot-Brittannië zijn ontvlucht en roept iedereen op die informatie heeft over hun verblijfplaats dat zo snel mogelijk te melden.

Misdaadfamilie

Patrick behoort tot een beruchte misdaadfamilie uit Londen. Hij is de jongere broer van Terry Adams, die wordt omschreven als 'de godfather van Noord-Londen'. De familie maakt zich sinds de jaren tachtig schuldig aan drugshandel, afpersing, kaping en fraude. De familiebusiness staat bekend als 'A-team'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl