NOS Voetbal

Amateurs verspelen 6-0 voorsprong en degraderen

Ook de amateurvoetballers zijn in de ban van nacompetitiewedstrijden waarin promotie kan worden afgedwongen of degradatie kan worden voorkomen. In het district Oost maakten SDC '12 en Columbia er wel een heel zeldzaam spektakelstuk van.

Even naar Apeldoorn, geen gekke dingen doen en dan op naar de volgende ronde. Die instelling is SDC'12 uit het Overijsselse Denekamp zwaar opgebroken. Na de 6-0 overwinning op eigen veld gingen ze vervolgens keihard onderuit in Apeldoorn bij Columbia: 8-0. Gevolg: degradatie uit de tweede klasse.

Bizar is niet eens het goede woord om de gebeurtenissen op sportpark Winkewijert te beschrijven. Dat het al snel 3-0 werd voor Columbia, ach daar maalden ze bij SDC nog niet om. Maar toen zag de SDC-keeper een overtreding bestraft worden met een penalty én een rode kaart. En vlak voor rust werd het ook nog eens 5-0. In een zenuwslopende tweede helft kreeg nog een SDC-speler rood na twee gele kaarten.

Met negen man leek SDC de 5-0 naar het einde te slepen. Maar diep in blessuretijd maakte Columbia toch nog de gelijkmakende zesde treffer. Verlengen dus. Weer werd een SDC-speler uit het veld gestuurd en tegen acht man kon Columbia uiteindelijk weglopen naar 8-0.

Na het 'Wonder van de Winkewijert' mag Columbia nog altijd hopen op promotie naar de tweede klasse. ATC uit Hengelo is de tegenstander in de finalewedstrijd. Bij SDC likt men de wonden. "Dit gaan we hartgrondig evalueren", sprak de voorzitter verdrietig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl