Stef Clement gaat ondanks verwondingen van start in dertiende etappe Giro.

Clement ondanks val van start in dertiende etappe Giro

Stef Clement gaat vrijdagmiddag van start in de dertiende etappe van de Giro d'Italia. De Nederlander van IAM Cycling kwam donderdag tijdens de afdaling van de Crosara ten val en liep daarbij verwondingen aan heup en elleboog op. "Ik heb een korte nacht gehad en voel me nog wat stijf. Ik ga in elk geval van start", laat zijn ploeg via Twitter weten.

Clement verloor donderdag veel tijd. Hij bereikte ruim 17 minuten na etappewinnaar Philippe Gilbert de finish en kwam door de chaos aan de streep te laat bij de dopingcontrole. Pas bij de teambus, die kilometers verder stond, hoorde Clement dat hij zich had moeten melden. Dat had hij binnen een half uur moeten doen.

Clementie

De 32-jarige Nederlander keerde terug naar de finish, maar arriveerde te laat bij de controleurs omdat de politie hem in eerste instantie niet wilde laten passeren. "Ik heb de controle alsnog gedaan en een verklaring afgelegd. Ik hoop op clementie van de betrokken instanties", zei de renner bezorgd. Of het niet op tijd inleveren van een plas voor hem gevolgen heeft, moet nog blijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl