NOS Nieuws

2800 kilo hennep onderschept na arrestatie douanier

De arrestatie van een douanemedewerker vorige maand heeft geleid tot een grote drugsvondst. In de haven van Rotterdam heeft de zeehavenpolitie 2800 kilo hennep onderschept in een container met bloempotten, meldt het Openbaar Ministerie.

De container was afkomstig uit de Filipijnen en is begin deze maand in de haven aangekomen. De drugs hadden een straatwaarde van bijna 10 miljoen euro en zijn na ontdekking vernietigd. De lading was bestemd voor een groothandel in bloemen en planten in 's-Gravenzande.

Cocaïne

De 54-jarige douanier was opgepakt na een eerdere drugsvondst, 400 kilo cocaïne die in andere een container zat. De man zit vast. Hij wordt verdacht van het helpen bij het invoeren van drugs. Ook werd toen een 46-jarige vrouwelijke douanier aangehouden, die wordt verdacht van witwassen.

Na het onderscheppen van de partij hennep is nog een aanhouding verricht, van een 57-jarige man uit 's-Gravenzande. De drugs waren voor hem bestemd, zegt een woordvoerder van het OM op NPO Radio 1. Of hij voor de groothandel in zijn woonplaats werkt, kon het OM niet zeggen.

Bij huiszoekingen is onder meer geld in beslag genomen. Hoeveel is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl