Donkere wolken boven Carlo Ancelotti
NOS Voetbal

'Vertrek Ancelotti bij Real aanstaande'

Het lijkt erop dat de dagen van trainer Carlo Ancelotti bij Real Madrid zijn geteld. Na het mislopen van de Champions League-finale en de Spaanse landstitel is Ancelotti onderweg naar AC Milan, zo meldt de doorgaans goed geïnformeerde sportkrant Gazzetta dello Sport.

De eigenaar van AC Milan, Silvio Berlusconi, heeft zich volgens de Gazzetta persoonlijk sterk gemaakt voor de komst van Ancelotti. Berlusconi zou de 55-jarige Italiaan zelf hebben gebeld met het verzoek om terug te keren bij de club. Een delegatie van AC Milan is volgens de krant al naar Madrid afgereisd, waar vrijdag gesprekken zouden volgen met de leiding van Real Madrid.

AC Milan maakt met de huidige trainer Filipo Inzaghi een beroerd seizoen door. De Rossoneri staan, met nog twee speelronden te gaan, op de elfde plaats in de Serie A. Ancelotti was tussen 2001 en 2009 al trainer van Milan, waarmee hij twee keer de Champions League en één landstitel veroverde. Ook als speler was Ancelotti succesvol in Milaan: hij speelde er van 1987 tot 1992 en won twee keer de Europa Cup I en twee keer de Scudetto.

Benitez mogelijke opvolger

Als mogelijke opvolger van Ancelotti bij Real Madrid wordt de huidige Napoli-trainer Rafael Benitez genoemd. Het contract van Benitez in Napels loopt volgende maand af en de 55-jarige Spanjaard zou al in gesprek zijn met Real. Benitez begon zijn trainerscarrière bij Real Madrid B, waarna hij via een handvol Spaanse clubs, Liverpool, Internazionale en Chelsea bij Napoli terechtkwam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl