Jordy Clasie bedankt de supporters van Feyenoord

Ook Van Bronckhorst krijgt Feyenoord niet op de rit

Feyenoord is de play-offs voor Europees voetbal slecht begonnen. Op bezoek bij sc Heerenveen werd de eerste wedstrijd met 1-0 verloren. Simon Thern maakte in de 83ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Volgens de Rotterdammers stond de Zweed in buitenspelpositie.

Trainer Giovanni van Bronckhorst, de opvolger van de ontslagen Fred Rutten, maakt zodoende een valse start bij Feyenoord. Het is alweer de zesde wedstrijd op rij dat Feyenoord niet weet te winnen.

Kansen Feyenoord

Feyenoord, dat bijna de hele wedstrijd beter was, verzilverde zijn schaarse kansen niet. In de eerste helft van het matige duel was Sven van Beek voor Feyenoord het dichtst bij succes met een kopbal, die door Van Aken van de lijn werd gehaald. Slagveer kreeg de beste kans namens Heerenveen, maar hij stuitte op doelman Kenneth Vermeer.

Nadat Bilal Basacikoglu, die voor het eerst sinds lang bij Feyenoord in de basis stond, en Jens Toornstra kansen na de pauze kansen hadden gemist, sloeg Heerenveen toe. Uit een door Henk Veerman doorgekopte vrije trap, scoorde Thern van dichtbij.

Return

Zondag wordt de return gespeeld in de Rotterdamse Kuip (15.30 uur). Tijdens de play-offs wordt het Europese systeem gehanteerd, wat inhoudt dat bij een gelijke stand over twee wedstrijden de uitdoelpunten dubbel tellen.

De andere halve finale van de play-offs gaat tussen PEC Zwolle en Vitesse. De winnaar van dat tweeluik strijdt met de winnaar van Feyenoord-Heerenveen om een ticket voor de Europa League.