Luis Figo
NOS Voetbal

Ook Figo trekt zich terug als uitdager Blatter

Ook Luis Figo heeft zich teruggetrokken uit de strijd om het voorzitterschap van de FIFA. De Portugese oud-voetballer zegt niet te geloven in een eerlijke verkiezing. Enkele uren eerder maakte Michael van Praag al bekend de strijd om de opvolging van Sepp Blatter te staken.

Figo laat in een verklaring weten dat hij niet langer deel wil uitmaken van een verkiezingsproces "dat er alleen op gericht is de absolute macht aan één man te bezorgen". Daarmee doelt hij op FIFA-baas Blatter.

De 42-jarige Portugees zegt tijdens zijn campagne te maken te hebben gekregen met veel hypocrisie bij bondsvoorzitters. "Ik heb met mijn eigen ogen gezien dat bondsvoorzitters de FIFA-leiding de ene dag met de duivel vergelijken, en de dag erop op een podium met Jezus Christus."

Mensen die zich wel tegen de FIFA wilden uitspreken, werd het zwijgen opgelegd, aldus Figo, die in zijn verklaring geen namen noemt.

Van Praag trok zich vanochtend al terug. Hij schaart zich achter de enige overgebleven tegenkandidaat van Blatter, de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein. Beiden geven om 20.00 uur een persconferentie in Amsterdam, die live te zien is op NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl