Kantoor van kabelaar Ziggo
NOS Nieuws

Ziggo verhoogt prijzen voor voormalig UPC-klanten

Voormalig UPC-klanten moeten vanaf 1 juli flink meer betalen bij Ziggo. De kabelaar verhoogt de prijzen voor mensen die bij UPC vandaan komen. Bellen met een vaste telefoon wordt 11 procent duurder. Klanten die nu 9 cent per minuut betalen voor een telefoongesprek betalen straks 10 cent.

Wie vaak naar het buitenland belt, moet opletten, want ook die tarieven veranderen. Zo wordt het ruim twee keer zo duur om naar de Verenigde Staten te bellen, maar bellen naar Marokko of Turkije wordt juist goedkoper.

Niet alleen de kosten voor het bellen veranderen. Ook de pakketten worden duurder. Gemiddeld zijn de voormalig UPC-klanten straks 1,53 euro per maand duurder uit.

Tweede verhoging

Eerder dit jaar verhoogde Ziggo de prijzen voor de klanten die al bij Ziggo zaten. De prijsverhoging is dus de tweede in een korte tijd.

Kabelaar Ziggo fuseerde begin dit jaar met UPC en raakte daarna tienduizenden klanten kwijt, zo'n 47.000 abonnementen in de eerste drie maanden van dit jaar.

Volgens een woordvoerder van Ziggo komt de prijsverhoging nu ook gedeeltelijk door de fusie: "We hebben veel nieuwe investeringen moeten doen en die worden gedeeltelijk opgevangen door de prijsverhogingen. Zo wordt er geïnvesteerd in nieuwe diensten en in de verbetering van het netwerk. Met de prijsverhogingen worden de tarieven voor voormalig UPC-klanten en klanten die al bij Ziggo zaten gelijk gesteld. Dat de overname juist geld zou opleveren, moet je daar los van zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl