NOS Voetbal

'Hij was Kuifje in de wereld van Don Corleone'

Michael van Praag staakt zijn strijd om voorzitter van de FIFA te worden en geeft nu zijn steun aan de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein. Voetbalcommentator Arno Vermeulen prijst de moed van Van Praag, maar de voorzitter van de KNVB was volgens hem bezig aan een kansloze missie. "Hij kwam in een wereld terecht die hij helemaal niet kende. Hij was een beetje Kuifje in de wereld van Don Corleone."

"Hij liep in Azië en Zuid-Amerika rond met een naambordje op, terwijl voor Blatter de deuren openzwaaiden. Van Praag heeft het verschil met de 'Zonnekoning' in de zes afgelopen maanden niet kunnen overbruggen", zegt Vermeulen.

Mirakel

De voetbalcommentator vindt het nog steeds dapper dat Van Praag zich kandidaat heeft gesteld. "Hij heeft vorig jaar als eerste stelling genomen tegen Blatter en is de campagne ingegaan. We hebben alleen allemaal gezegd dat het een kansloze missie was, tenzij er een mirakel zou plaatsvinden en dat is niet gebeurd."

Volgens Vermeulen is het nu afwachten wat de andere tegenkandidaat, Luis Figo, gaat doen. Het blijft ook mistig wat de kandidaten precies willen, vindt hij. "Het verhaal gaat dat Figo er eerst voor wil zorgen dat de stemmen die hij zou krijgen nu daadwerkelijk naar de Jordaanse prins gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl