Hells Angels rijden door het centrum van Sittard
NOS Nieuws

Politie Limburg vindt niets in actie tegen motorclubs

De twee mannen die vannacht in Oirsbeek werden opgepakt in een onderzoek naar motorclubs, zijn na een paar uur weer vrijgelaten. De politie had aanwijzingen dat er vuurwapens lagen in het pand waar de mannen werden aangehouden, maar heeft niets gevonden.

"We hadden informatie gekregen dat er mogelijk vuurwapens lagen in het pand. Als je reden hebt om aan te nemen dat het kan kloppen, moet je daar wat mee. Zeker vanwege de problemen tussen rivaliserende motorclubs hier in de regio", zegt een politiewoordvoerder.

Motorclub Bandidos zou zich in het pand willen vestigen, maar daar wil de politie niets over zeggen.

Verstoringen

Vanwege de tip over vuurwapens werden in de omgeving van Sittard verkeerscontroles gehouden, maar daarbij werd ook niets gevonden.

"We wilden voorkomen dat de openbare orde wordt verstoord en dat is dan ook niet gebeurd", zegt de politie. De woordvoerder zegt alleen dat de politieacties te maken hebben met het onderzoek naar Outlaw Motorcycle Gangs.

De afgelopen tijd zijn de spanningen tussen deze OMG-clubs in Limburg opgelopen. Zo werd er eerder deze maand geschoten bij een vechtpartij tussen leden van motorclubs in een café in Sittard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl