Na de succesvolle uitzwaaiwedstrijd staan de Leeuwinnen te springen om naar Canada te gaan
NOS Voetbal

'Laat het WK nu maar beginnen'

Het is de algehele opvatting in de selectie van de Oranje Leeuwinnen. "Laat het WK nu maar beginnen." De vrouwen zullen na de succesvolle uitzwaaiwedstrijd tegen Estland (7-0) nog even moeten wachten.

Het WK begint op 6 juni, maar aanstaande zondag vertrekt de selectie al naar Canada. "Was het maar zondag", roepen alle speelsters.

Niet op volle sterkte

De sfeer is natuurlijk goed bij de voetbalsters in Oranje. Nog even en dan mogen ze voor het eerst schitteren op een WK. En dat goede gevoel werd woensdagavond alleen maar groter door de simpele overwinning. Een wedstrijd waarin bondscoach Roger Reijners niet over zijn sterkste elftal kon beschikken.

Zo zat aanvalster Vivianne Miedema op de tribune. "Ik was niet klaar om te spelen. Dat is lastig. Helemaal omdat je zo'n uitzwaaiwedstrijd gewoon wilt spelen en met het oog op het WK wedstrijdfit wilt blijven."

Miedema: het WK kan niet snel genoeg beginnen

Net als Miedema zat ook Mandy van den Berg op de tribune, normaal gesproken de aanvoerder. Zij had nog clubverplichtingen en kwam gisteravond pas bij de groep.

"Natuurlijk had ik graag gespeeld, maar een paar dagen extra rust is ook niet verkeerd. Ik ben in ieder geval enorm trots op de ploeg en heb genoten van de overwinning en van de goals die we hebben gemaakt", aldus Van den Berg.

"Onwijs veel zin in WK"

De aanvoerder staat te popelen om te vertrekken naar Canada, daar waar het grote WK-avontuur dan echt gaat beginnen. "Ja, het mag nu echt al wel zondag zijn. We hebben er zo onwijs veel zin in. We zijn er klaar voor en we moeten daar maar zien hoe het gaat lopen en wat het ons gaat brengen."

Van der Berg enorm trots op Oranje

Ook Tessel Middag kan niet wachten, maar ze genoot ook nog van de wedstrijd tegen Estland. Die voor haar extra speciaal was, omdat ze bij afwezigheid van Van den Berg de aanvoerdersband mocht dragen.

"En ik mocht voor de wedstrijd een speech houden. Daarin heb ik gezegd dat het een mooie kans was om ons nog voor eigen publiek een keer te laten zien en dat we ervan moesten genieten. Dat is wel gelukt."

Middag: we wilden het publiek vermaken

Vrije trap

Voor Merel van Dongen was het helemaal genieten. In haar vierde interland maakte ze haar eerste doelpunt, uit een fraaie vrije trap.

"Ik was zo ontzettend blij, dit was precies de bedoeling", aldus de speelster van Ajax, die naar eigen zeggen de kunst afkeek van Pierre van Hooijdonk. "Het was fijn dat we met deze tegenstander aan ons aanvalsspel konden werken. Zo kunnen we met een goed gevoel naar Canada reizen. Ik kan niet wachten."

Van Dongen vliegt het liefst nu al naar Canada

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl