Bijna 72 procent van de studenten aan een universiteit is te spreken over de inhoud van de opleiding
NOS Nieuws

Enquête: student was nog nooit zo tevreden

Nederlandse studenten waren nog nooit zo tevreden over de inhoud van hun opleiding. Vooral hbo'ers zijn een stuk tevredener dan vorig jaar, blijkt uit de Nationale Studenten Enquête.

58,3 procent van de hogeschoolstudenten is te spreken over de inhoud van de opleiding. Dat is bijna 5 procentpunt meer dan vorig jaar. Op universiteiten ligt het percentage tevreden studenten op 71,9, tegen 69 in 2014.

De enquête werd ingevuld door ruim 270.000 studenten. Studiekeuze123, de stichting die het onderzoek liet doen, noemt de resultaten opmerkelijk.

Reuring

"Afgelopen periode is er veel reuring geweest in het hoger onderwijs", zegt directeur Kolkhuis Tanke. Ze wijst onder meer op de invoering van het leenstelsel en de studentenprotesten in Amsterdam. "Het is opmerkelijk om te zien dat in deze roerige periode studenten massaal hun mening geven en tevreden zijn over hun opleidingen."

Stages

Toch zijn er ook zaken die beter kunnen, zeggen de studenten. Ze zijn niet erg te spreken over de roosters, de stagebegeleiding en de manier waarop ze worden voorbereid op een stage.

Ook minister Bussemaker ziet verbeterpunten, hoewel ze ook van "een prachtige score" spreekt. Binnenkort komt ze met nieuwe plannen voor de toekomst van het hoger onderwijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl