Jasper Iwema in actie tijdens de TT van 2014
NOS Sport

Wildcards TT voor Iwema en Boerboom

Jasper Iwema en Jorel Boerboom moeten dit jaar de Nederlandse eer hoog houden bij de TT in Assen. De organisatie heeft beide coureurs een wildcard gegeven voor de jaarlijkse motorrace in Drenthe.

Iwema, die vorig jaar ook een wildcard kreeg, komt op zaterdag 28 juni in actie in de Moto2-klasse. De 25-jarige coureur acteerde van 2009 tot 2013 in het Moto3-kampioenschap. In 2014 greep hij aanvankelijk naast een contract, maar een sterk optreden in Assen leverde hem een deal op voor de tweede seizoenshelft. Dit jaar bemachtigde Iwema geen startplek in de Moto3, zodat hij moest uitwijken naar het Europees kampioenschap Moto2.

"Dit is helemaal super. Dit jaar zijn we een nieuwe uitdaging aangegaan in de vorm van het rijden van het EK Moto2 en dan wil je zo snel mogelijk terugkomen op WK-niveau. Om dan gelijk zal zo snel mee te kunnen doen is een stap in de goede richting", reageerde Iwema op de site van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV).

Boerboom in Moto3

De zeventienjarige Boerboom, die dit jaar actief is in de Moto3-klasse van het British Superbike kampioenschap, zal in Assen te zien zijn in de Moto3-klasse. "Heel gaaf vind ik het. Het is een droom die nu uitkomt. Ik wil niet achterin meerijden, maar meestrijden voor de punten. Ik ga er honderd procent mijn best voor doen", was zijn reactie op de KNMV-site.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl